Vallning och mat och trevligt

Svängde förbi Eva igår eftersom jag hade jobb i trakten. Hon hade Danmarksbesök så det blev lite vallning och inspektion av G’s hanhundar. G jobbar med skog och genetik så det blev en massa snack oss emellan. Både grangener och hundgener…

Zee-zee gjorde bara rätt saker och fick känna på storflock i 25:an. Kan det varit 50 st ungefär. Det var mycket häftigt enligt henne :). Tyckte att jag var hemskt besvärlig när jag tyckte att hon gjort nog.

Sen blev det middag också, Eva hade gjort en gudomlig tjälknöl på älg. Synd bara att jag skulle köra hem, för vinet hade nog satt riktigt fint till detta.

Tänk man kan ha det så trevligt en helt oplanerad tisdag ^^

Share

Valpbilder

Ewa fortsätter att uppdatera hemsidan med valpbilder :). Nu är de drygt fem veckor, tiden går fort. Men de börjar verkligen bli väldigt söta nu! Blåögon ser lite roligt ut måste jag säga…

Share

Megagrattis!

Hurra hurra hurra hurra för Eva Eriksson! Sexa på Nordiska Mästerskapen i vallning och bästa Svensk! Vilken säsong, tvåa i brace på EM, åtta individuellt och sen sexa på Nordiska! Vilka tjejer ni är Eva och Flash 🙂

Jag följde med Eva ned till Danmark som sällskap, groom, barnvakt, supporter, hushållerska… eller ja ja det spelar ingen roll ;). Det var väldigt intressant och lärorikt att sitta med och titta på alla hundar dessa dagar. Själv kan man väl inte riktigt omsätta tankarna i dagsläget, men jag får lägga undan dem och ta fram vid senare tillfälle. Skall man tävla vallning finns det mycket att tänka på helt klart. Lustigt nog tror jag att min idealbild har varit lite högt ställd. Mycket kan hända även på denna nivån, det är djur vi håller på med och de har en egen vilja.

Stuffes valpar har hunnit bli fyra veckor och börjar bli sjukt söta! Konstigt nog verkar det som att två av dem får ett blått öga :O. Var det kommer ifrån kan jag inte förstå eftersom det mig veterligen inte dykt upp på solida hundar tidigare i denna släkt. Summit är ju också Crown Point linjer, så det måste vara från några av de få andra som plockats in i stamtavlorna. Ja ja, det är ju så med reccesiva gener, allt kan hända.

Och så ska vi inte glömma att gratta Linda och Stuffs syster Alva till framgångarna i bruks!

Share

Bilder på valparna

Det finns bilder på valparna tre veckor i fredags. Nu börjar de bli söta på bilderna också 🙂 . Och jag börjar blir irriterad på att kalendern är överfull varje helg fram till efter att valparna är åtta veckor. Det mesta är förvisso trevliga aktiviteter. Det går ju inte att skippa att titta på dem , så jag får försöka ta några dagar ledigt tror jag.

Annars har jag jobbat på skogsdag denna helgen, roligt men intensivt. Fiskat lite kräftor och gått i skogen och plockat lite svamp har vi hunnit med också.

Share