2011
Jan
31

Stuff löper

Sådär, Stuff började löpa i helgen. Eftersom det kom i “halvlek” så blir det ingen parning nu utan jag väntar tills nästa löp. Om det avlöper lyckligt och jag inte räknat fel blir det kanske valpar någon gång i början av nästa år. 🙂

I lördags flyttade fåren till Röshult. Allt gick bra, även om släpet var rätt tungt och stort. Stuff fick rycka in och “packa om lite” genom att hoppa upp på ryggarna. Det blev lite trafikstockning nämligen, när några får skulle äta pellets som trillat ut på golvet i släpet och de andra skulle få plats att komma in. Jag hade kanske kunnat kräla runt på ryggarna själv, men tyckte att det var lite smidigare om Stuff fick sköta det. Hon har mer respekt med sig också 😉 , jag är mest “mat-tanten” i fårens ögon.

I söndags var det superfint väder och det var skogsbruk på agendan. Det gick an inne i skogen där skaren höll, men så fort man kommer ut på öppet så sjunker man till knäna.

Till sist ett kort från Peako som varit med hundkompisar på Tylesand. Han ser glad ut 🙂

Share
2011
Jan
27

Bilder

El Merino’s har lagt ut en liten bildserie med Våga och Knut, de bruna valparna efter Stuffe.

Annars så var – 20 igen när jag vaknade i morse. Jag tror inte att jag är en av dem som gnällt på milda vintrar, men om jag har det så tar jag tillbaka det nu … Tyckte precis jag såg en isbjörn stryka kring knuten. Snart måste man nog börja äta sälspäck för att hålla värmen 😉

Share
2011
Jan
16

Lite positivt med träningstankar

För att man inte skall deppa ihop över problemen (läckande badrum, osålt hus, snö och is …) så måste man tänka lite positivt har jag hört.
Så igår provade jag träningsmöjligheterna på gårdsplanen lite. Här finns belysning både här och där och efter lite tryckande hittade jag lysknappen till en stor gammal kvicksilverlampa som satt på lagårdsgaveln. En såndär som brukar finnas i gamla ridhus och tar ett tag innan de lyser med full kraft. Jäklar vilket ljus det blev :).

Trände lite lydnad med Stuffe och denna gången kändes som allt stämde mellan oss. Har det senste småshejpat stå inför fjärren. Igår fixade hon det klockrent på avstånd, inte en tass framåt.

Funkar på avstånd: ligg till sitt, ligg till stå, sitt till ligg, sitt till stå.
Kvar: stå till ligg, stå till sitt

Sen checkade jag av tungapporten lite, fyra kilo är mycket för en 16 kilos liten snärta. Men trots att det var länge sedan så såg jag med en gång att hon kände igen den och att hon försökte klura ut en annan teknik för att lyfta. Det enda som inte funkar bra för henne är avlämnandet, hon orkar(?) inte riktigt hålla upp huvudet. Men det borde gå om hon ändrar teknik och tar den längre in i munnen. Får prova lite, kanske kan hon träna upp nackmusklerna lite så det ser snyggare ut?

Med Stuff är planen för våren är att starta lydnadstvåan (hon är i princip klar för det) och framåt sommaren lägre spår. Förutom det kämpar vi på med vallningen.

Zee-zee då. Jo hon var med och satt och väntade i en hundgård. Bara att sitta tyst och vänta var väl kanske träning nog, men hon fick komma ut lite. Hon fick träna basic saker som stanna kvar, kom hit. Hon behöver träna mycket på att vara still nära mig eftersom hon har tendenser att fara hit och dit och åla runt och fjäska istället för att koncentrera sig på att lyda. Har i dagsläget inga planer på någon tävlingslydnad med henne. Dels för att Stuff är nog, men också för att det inte riktigt faller mig i smaken att försöka få ordning på en hund som bara smetar runt kring benen. Vet inte hur jag skall förklara det annat än att jag tycker att det är mycket roligare med Stuffs positiva anda, allt jag hittar på är kul, kul, kul.

Nej, Zee-zee kapacitet finns i vallhagen och där är målet till att börja med en VP-start. Det bör inte vara något problem att få till under året. Sen får vi se vad vi ger oss på.

Share
2011
Jan
14

Nytt badrum :S

Jaha, det var just snyggt. Hittade orsaken till takdropp. Ett rör i badrummet ovanför som smygläckt lite, lite ett bra tag. Men som nu börjat rinna lite mer. Skulle tro att hela badrummet måste göras vid. Visserligen något vi tänkt oss göra i vilket fall som helst, men kanske inte tre dagar efter inflytt och mitt i kartonger och oreda. Och vad vill man ha? Nu måste man ju bestämma sig för hur det skall se ut rätt omgående. Bleh, men man är väl glad när det är färdigt kanske.

Idag kör vi lite “miljöberikning” för hundarna. Niklas hund är med mig på jobbet och Zee-zee är på Niklas jobb. Skall bli intressant att se hur trötta de är ikväll.

Share
2011
Jan
11

Flyttkoas

Ett tips; flytta inte mitt i värsta vintern. Det är jobbigt… Vi flyttade det mesta förra veckan och möblerna på torsdagen i värsta snöstormen. Då hjälpte det föga att man varit ordentlig och beställt skottning. Lastbilen var faktiskt bara av vägen en gång… Turligt nog fick vi upp den med bogserlina och fyrhjulsdrift utan att den välte. Väl framme gick det mesta smidigt, vi fick tom upp sängen som vi var lite oroliga att det skulle bli problem med. Så mellan torsdag och fredag sov vi i vårt nya hus första gången.

Framåt söndagkväll började det kännas rätt lugnt och mysigt. Då upptäckte vi att det droppade från toalett-taket på nedervåningen. Kan det bli mer typiskt? >:( Igår öppnade vi taket och det fanns vatten som låg på plasten. Men inget nytt verkar komma och det fanns inga rötskador. Troligen kommer det utifrån och är orsakat av det plötsliga mildvädret med massor av snö. Men mysteriet är varifrån. I värsta fall är det från duschen ovanför, men det finns inga tecken på att det skulle vara så. Helt torrt överallt. Vi får lämna öppet ett tag och utforska vidare. Det känns inte lika panikartat som igår, men inte precis drömläge *suckar*

Igår förbarmade jag mig lite över de understimulerade hundarna som fick träna lite lydnad på isen utanför jobbet. Ja, hela parkeringen är täckt med is och det går knappt att ta sig fram. Nog för att man längtar till våren varje år, men i år kommer den att vara extra välkommen tror jag.

Share