2011
Apr
20

De två sista(?) lammen

Igår kom, vad det verkar, de två sista lammen. Två stora fina bagglamm. Den åttonde tackan verkar inte vara dräktig, men så är hon väldigt liten också. Så tolv lamm på sju tackor. Räknade ut att lamningen var utdragen över 42 dagar… Inte speciellt optimalt om jag får säga det själv. Fundera på om det kan bli lite mer samlat ifall man har baggsläpp istället för att låta dem gå med? Har hört om olika metoder med baggtäcken och dyligt, men jag skall ju ha så smidigt som möjligt, det är huvudmålet.

Share
2011
Apr
13

Rund om rumpan

Har hundar samma fenomen som människor efter dräktighet? Tycker att Stuff lägger på sig betydligt lättare nu än hon gjort tidigare och hon är om möjligt ännu hungrigare än hon brukar… Hon äter inte, hon inhalerar mat. Men kanske har det med ålder att göra också, min lilla, bruna, fula, underbara hund fyller snart fem år. När hände detta? Ja, medans jag var upptagen antar jag ;). Har i alla fall hänt oss en hel del på dessa fem år, även om det inte varit så mycket på hundtävlingsfronten som jag hade velat.

Share
2011
Apr
8

Två bagglamm

Imorse fanns det två  nya fina bagglamm i fårhuset. Stora och pigga 🙂

Avverkningen är klar och kvar är oöverskådligt stora områden att plantera. Det skall bli roligt, när det är klart… 😉

Igår var jag i Älmtåsa och gullade med valpar och vallade lite.

Stuff gick riktigt bra efter att ha blivit ordentligt “genomarbetad”. Hon hämtade på i allafall 50 m och gjorde lugnt trevligt upptag.

Zee-zee fick komma ut på öppet fält denna gång och låg på som en flåbuse. Det gick bra att lägga henne, hon börjar bli lydigare. Men det är inte dit jag vill, alltså att få till avståndet genom att lägga henne, så jag fick jobba på. Andra omgången gick bättre, men jag måste bli mycket bättre på att ta ansvar för min sida, hon litar inte på att jag har den.

Share