2011
Jul
29

Vi väntar

Stuff har börjat löpa, så hon blev igångdragen av Zee-zee. Det är väl att räkna med att hon blir det nästa gång också så vi väntar med att inseminera. Valpar för leverans mitt i vintern är ju kanske ändå inte att föredra. Nästa löp borde infinna sig någon gång januari-februari och tar det sig så blir det leveransklara valpar under sommaren. Känns mer lockande för mig och valparna får en trevligare uppväxt.

Hundflocken har tillfälligt utökats här hemma. Hjälper Eva (Kennel Ever On) lite när hon är bortrest. Denna gången är lilla Phil hos oss. En hanvalp efter Evas Nettle och Gunillas Phil. Han är en trevlig, mjuk och behaglig hane, fem månader (?) gammal och till salu. Hmm undrar om det är slumpen att de som är till salu blir utarronderade ;). Men nej, jag är inte ett dugg sugen på en valp faktiskt. Det är så skönt att det börjar bli lite ordning och att jag börjat lära känna Zee-zee lite nu. Det är liksom nu när unghundsperioden börjat gå över som det roliga börjar :). Och att ha en som är fem år och börjar bli “lite tant” känns också helt rätt. Stuff och jag känner varandra, hon har inte unghundens behov av fostran längre och hon vet vad som gäller i flesta lägen.

Share
2011
Jul
22

Bra jobbat

Min namne Tove och Stuffes bros Compis har räddat liv i Norge:

http://www.budstikka.no/nyheter/den-savnede-90-aringen-funnet-i-god-behold-1.6375473

Annars så verkar Zee-zee ha dragit igång Stuff i löp mycket tidigare än beräknat. Om det inte är falskt alarm blir till att bestämma sig om det skall insemineras eller om vi väntar. Det lutar åt att vänta till nästa löp som borde ligga rätt bra i tiden ifall det löpet också kommer i samband med Zee-zee.

Share
2011
Jul
9

Kenneläger x 2

Är på en liten roadtrip upp för att fira pappans födelsedag. På vägen föll det sig så att jag kunde hälsa på hos Blomman (Kennel Helylles) och även El Merino’s/Stjernborgens kennelläger.

Sju av åtta valpar ur Stuff och Summits kull ¨hade tagit sig till lägret. Alla verkar väldigt trevliga i sättet, inga problem med hantering eller några spår av reservation i dessa valpar. Väldigt trevligt att se :). Alla verkar väldigt glada över sina hundar och de verkade över lag vara ganska “coola” i sättet. Det var ju mycket hundar och folk och stim, men valparna såg väldigt avslappnade ut. Stuff kännde uppenbarligen igen sina små och tyckte att -“Det var fasen, hur har ni lyckats rymma ur valplådan!?” De behövde uppfostras allihop 😉 I slutänden verkade hon rätt nöjd över att hon slapp ha med dem hem i alla fall.

Share