2011
Aug
22

Full helg och grattis

Var nere i Skåneland denna helgen och titta på Continetals, Europamästerskapen i vallning. Det blev tillråga på allt många kära återseenden av folk (och hundar) jag inte träffat på länge. Passade på att hälsa på Gabbi och vi klämde tom in en ridtur på söndagsmorgonen. På tävlingen blev det Norskt topp tre. Stort Grattis till Peter Helén som kom på femteplats!

På tävlingsplatsen hade de lite reklam för nötvallning i form av “prova på”. Jag blev övertalad att släppa mina djur… Zee-ze gick ut stenhårt på de stackars snälla ungkvigorna. Ja ja, hon vallar gärna kossor, men jag fick avbryta det hela pga skaderisken. Hon måste nog bli lite lydigare först. Stuff fick också prova, sprang lite först och försökte sätta sprätt på dem. Men de var så snälla och flyttade sig så fint så hon lugnade sig efter bara en liten stund. När jag stoppat henne några gångar när hon försökte gå på huvena så började hon pendla riktigt fint bakom dem. Tänk va, att få träffa snälla kor som lyder, det var toppen tyckte Stuff 😉

Grattis också till Lillemor med Trotsa, som är valp efter Eli. Uppflytt till Elit-spår i helgen! Bra jobbat, Elitklass i både lydnad och spår :). På bilden sitter Trotsa och väntar på spår, Juli 2011.

Share
2011
Aug
16

Racy har gjort MT

Stuffs halvsyster ‘Racy’ (Crown Point Cow Puncher x El Merino’s Sami Save) har gjort MT i helgen med fina 514 p! Är oifs inte speciellt förvånad över att hon gjorde bra ifrån sig. Racy bodde ju ett tag hos oss när Stuffe var iväg på parning och valpbestyr hos kennel El Merino’s. Racy är en mycket socialt trygg och stabil hund med fötterna på jorden. Stort Grattis!

I helgen har Stuffes ungar blivit ett år. Grattis till hela gänget! Nedan ett kort med sju av åtta valpar och mamma Stuff, taget på kennellägret i sommras.

 

Share
2011
Aug
15

Blodspår

Igår hann vi klämma in ett blodspår till Ejla (Niklas jakthund), mellan målning, ogräshackande och stängseldragande. Det blev ganska realistiskt också för hunden eftersom Niklas skjöt in bössan lite innan vi släppte på och hunden var heltggad på att det hände något i skogen. Det märks att Ejla inte är speciellt van att spåra överhuvudtaget, troligen är och har hon varit väldigt åpverkad av noskvalster. Jag tror inte hon spårar mycket efter djur i skogen ens när hon är lös och skall jaga. Men blodspår är ju lätt och mycket vittring, hon följde det fint men stannade upp någon gång och tittade och lyssnade efter annat. Blev väldigt lycklig över att hitta en rådjursklöv i slutet också. Om några veckor skall hon få behandling mot noskvalster så får vi se om det blir någon skillnad på intensitet och koncentration.

Vi återanvände även samma spår till Stuff. Hon har ju spårat lite mer, även om det knappast kan räknas som att hon är spårvan. Ett blodspår innan har hon gått och det var väl två år sedan. Stuff startade helgasad redan när vi var på väg till påsläppet. – Åh va roligt, åh vad roligt, vad skall vi göra? Luktade länge på blodet och sedan bar det av, lite fortare än hon kunde reda ut ordentligt med blodspår, hundspår och människospår om vartannat. Jag höll igen en hel del och hon redde faktiskt ut med bara ett tappt och det var på samma ställe som Ejla tappat koncentrationen, så det kanske varit något djur där, vem vet. Det märktes i alla fall att Stuffe blev väldigt trött i ärthjärnan av det hela, men rätt nöjd över klöven i alla fall.

Share
2011
Aug
11

Dammbygget är påbörjat

Nu har vårt damm/våtmarks grävande äntligen startat! Det är en gammal försumpad mossodling i skogen som skall bli vattenspegel. Grävmaskinen har hunnit ungefär 80 * 10 m hittills så man kan få en glimt av hur det kommer att bli. Nu ser det såklart mest bara fyrkantigt ut, tanken är att strandlinjen så småningom skall vara mer naturlig. Jag får försöka fixa fram lite bilder 🙂

Share