2012
Jan
30

Sista jakthelgen

Nu har sista helgen för jakt med hund som driver rådjur passerat. Ingen jaktlycka denna helg heller, kan det vara hundförarens fel? Ja ja, lär mig väl kanske så småningom. Grisar verkar i alla fall vara ena jävliga djur att få tag på. Vi jagade på ett ställe lördag, ett annat söndag och när vi var påväg hem på söndagen såg vi att grisarna varit på det stället vi var i lördags under natten… *suck*.

Har funderat lite över sista träningstillfället med Zee-zee och vilka tips jag fick där. Vi pratade om att Zee-zee chansar på tex höger och vänster istället för att lyssna ordentligt. Samt att hon skulle behövt bli friare på cirkeln. Inser att Stuff gör ju likadant, så när jag kom hem så körde vi ett pass på fåren. Lugnt och bestämt “-nej, stanna”, när hon chansar eller bara springer, upprepa “stanna” tills hon verkligen lyder, tre sekunder och sedan ett nytt (samma) lugnt flankkommando. Fick mycket bättre koncentration efter ett par varv tycker jag. Annars brukar hon fara runt hit och dit när hon börjat fel och sen ta flankommandot som ett -jepp jag springer som ett jehu snabbaste vägen till andra sidan, blir lätt tajt då :S.

Skall försöka träna lite korta pass framöver, går bra även med högdräktiga tackor och små lamm eftersom fåren bara står kvar i mitten vid sin bal och tittar. Behöver bara släppa upp Stuff ett par steg då och då för att driva, räcker att hon vänder dem som belöning.

Man är väl dumt envis kanske, men jag hoppas på att Stuff skall kunna känna sig tryggare om hon blir friare på cirkeln. Blir hon tryggare med att hon klarar att hålla fåren så blir det lättare att få henne att lyda. Insikter är jobbiga, men jag har insett att hon kör över mig i vallningen och kör sitt eget race för det mesta…precis som Zee-zee gör… Som pepp till mig själv så skall jag väl vara glad att jag inte har hundar som mesar ur och lägger av i vallningen utan tar för sig och vill 🙂

Share
2012
Jan
26

Rusa B höfter

Ännu en valp ur Stuffes kull på El Merino’s röntgad fri! El Merino’s New Bet “Rusa” fick B på höfterna och armbågar UA 🙂

Knut har också varit så snäll att “konkurrensutsätta” sin mor. Kennel El Merino’s väntar en “surprise-litter” i februari. Mor till valparna blir “Racy” som bl.a. utmärkt sig med höga poäng på MT.

Själv får jag minsann fortsätta vänta på själva löpet 😉

Share
2012
Jan
23

Knut A höfter

Stuffes valp Knut (El Merino’s New Fire) har röntgats och fick resultat A :).

knut_2011 

Har lagt ut en till sida som jag pillat ihop i helgen, om Stuffs släkt finns här.

Will har skött sig bra, kan se lite likheter med Zee-zee, men han är lugnare och mer försynt. Trevlig är han i alla fall och har legat och sovit under skrivbordet idag. Enligt rapport är Zee-zee en bortskämd prinsessa som tycker det är orättvist med hundgården ;). Bara det att hon ljuger, hon brukar ju stå i hundgård ibland hos mig med :O.

Share
2012
Jan
22

Vildsvinsjakt i snön

Idag har vi varit iväg på grisjakt igen. Det blev ingen skjuten denna gången heller, men spännande jakt! Jag och Moffen spårade en hel flock och hon reste dem från daglegan. Hon hakade på och drev en stor gris ett bra tag, nära pass på två ställen (nära skjuter ingen hare…). Det blev tom ståndskall en stund innan grisen hoppade i och simmade över en kanal. Där vände Moffen och kom tillbaka, skönt att hon inte hoppar i efter faktiskt.

Mycket nöjd med den svarta idag :). Men inser att gris inte är speciellt lättjagat. Det behövs många passkyttar för att täcka och grisarna smiter helst igenom där det är som tätast.

Share
2012
Jan
21

Jobba trångt

Idag var jag ett par timmar till E igen. Valparna var piggare denna gång, lekte och busade i köket :). Hanen Hugo ser ut som en sån där riktig “julkorts bc valp”.

Idag skulle Zee lära sig jobba trångt. Gick inte så bra sist nämligen, det hetsar upp sig och Zee tänker “fel”. Hon vill stoppa flocken istället för att gå in bakom och flocka ut dem. Eva förklarade för Zee (och mig) vad hon skulle göra. Och efter två försök så bara gjorde hon det! Otroligt roligt att se när Eva jobbar hundar, hon ser liksom vad de tänker. Jag fick såklart också försöka och vi konstaterade att jag har ovanan att även om Zee går snyggt och lungt precis som hon skall så kan jag inte låta bli att lägga till ett extra “vänster” och det tar hon som öka farten. När jag kunde ge f-n i det så gick det så fint så fint :D.

Sen var jag faktiskt tvungen att åka hem, det började snöa nåt fruktansvärt. Kom säkert en decimeter på en timme och snorhalt på vägen. Med hem är Will och Zee-zee fick stanna för att få lite mängdträning. Will är Zee-zees halvbror och en trevlig och försynt grabb på ca ett år.

Share