2013
Jan
28

Ordningen återställd

Zee-zee valpar har flyttat hemifrån och Zee har fått komma tillbaka hem. Ingen hund sa något utan det var bara som vanligt igen. Nu ligger hon under skrivbordet igen och sover 🙂

Tyvärr blir det ingen Drever från den kombinationen vi hoppades. Tiken dog, knall och fall. Mycket tråkigt :(. Vi letar vidare på det spåret vi är inne på. Kanske hanen skall ha någon mer intressant parning framöver, vi får se.

Share
2013
Jan
21

Dreverjakt

I söndags fick vi chansen att jaga med hanen till kullen vi är intresserad av. Han var faktiskt över förväntan! Förutsättningarna va rätt dåliga, morgonen började med -14 grader och lätt pudersnö, men steg senare till behagliga -8 … I vilket fall som helst säger det egentligen mer hur en hund gör när förhållandena inte är perfekta. Vi fick höra ett par fina drev i alla fall. “Masse” är av den typ jag blivit förtjust i, raka fina ben, inte speciellt stor. Mycket tätskallig. Han är trevlig och trygg med främmande människor, verkar cool och obekymrad. Dessutom visade han upp en kontakt med sin ägare som för att vara drever var mycket bra.

Så nu håller vi tummarna att det föds en tikvalp åt oss!

Share
2013
Jan
14

Rävjägare

Jakt hela helgen igen. Lördag storjakt på vildsvin hemmavid med flera jaktlag som jagade samtidigt. Denna gången hade vårt jaktlag inga grisar hemma, men vi hörde på radion att det var fullt pådrag hos grannlaget.

I söndags blev det en räv skjuten som jag och hundarna stötte upp. Både Stuff och Moffen var fram till räven och inspekterade innan vi jagade vidare. Senare på dagen var det jättenära att husse sköt en räv för Stuff! :O Men tur att han aldrig skjöt för Stuff var inte mer än ett par meter efter räven, hade inte varit så roligt om hon fått hagel i näsan… Vi bestämde att eftersom hon verkar börja tycka det är roligt att driva lite så måste hon nog ha en pingla när hon är med och jagar, så hon hörs, dels för djurens skull men också för att skytten skall höra henne.

Share
2013
Jan
3

Vad har vi gjort egentligen???

Undrar jag varje gång ett nytt år börjar… även denna gång, så jag kollade lite i blogghistoriken och kalendern:

Vi fick 16 lamm på nio tackor detta år, inte så dåligt med flera förstagångslammare. Förutom dem, ett dödfött lamm och tyvärr en tacka med juverinflammation som vi fick avliva.

Jag inseminerade Stuff med Eli och efter en nervös väntan kom åtta valpar till världen den 30 April. Kennelnamnet Peak’nStuff blev godkänt så valparna fick kennelnamn i stamtavlan. Försommaren var jag mest uppfylld av valpmys och valpbestyr. Numera är jag berikad med åtta nya vänner, tillika underbara valpköpare.

Strax innan valparna flyttat tog jag mig iväg och gick VP med Zee-zee, gick inte alls bra. Nästa försök några veckor senare gick det vägen.

I fem veckor hade vi Mallen Loke som gäst. Mycket hund, mycket jobb!

Stuff skadade sig olyckligt, för första gången i sitt liv. En stukad has, tog lång tid innan det läkte helt. När vi åkte upp och skulle starta på Aussieklubbens valltävling “Guldtackan” var det lite nervöst om hon skulle klara veterinärbesiktningen eftersom hon fortfarande var lite stel. Men, det gick vägen och tillråga på allt så lyckades vi vinna!

Vinsten gav bra självförtroende och jag anmälde till VP, andra dagen av två klarade vi det!

Vi hade en liten minivalpträff med två unga sjumånadersherrar, Tyke och Jackson. Otroligt roligt att se dem igen och att de utvecklats så fint.

Zee-zee parades och fick fyra valpar hos kennel Ever On.

Från Augusti så har en hel del jakt ägt rum paralellt med annat. Från Oktober nästan varje helg skulle man kunna säga. Moffen har kommit igång fint på vildsvin och driver dem riktigt bra nuförtiden. Jag har numera både radio och hundpejl, så “bara” bössan fattas innan man är en fullfjädrad jägare 😉

Så… lite har vi fått gjort i alla fall 😛

Share