2015
May
30

Agilitygrattis!

Grattis till Sara och Bella (Peak’nStuff Flashdance) till finfina Agilityresultat. En andra och tredjeplacering i Agility och Hoppklass 1. Pinne i båda.

bella_maj15.jpg

Share
2015
May
18

Grattis och sånt

Vi börjar med att gratta Maja och Link (som förhoppningsvis blir far till en kull hos oss om ett par veckor). De har tävlat sök igen efter ett långt uppehåll och drämde till med uppflyttning till Elitklass!

Sen har Sara tagit Bella (Peak’nStuff Flashdance) på MH. Bella ville inte bli hanterad men tog sig sedan igenom Mht på ett fint sätt, låga siffror på aggressioner och inga kvarstående rädslor. När skotten kom blev hon lite konfunderad och slutade leka. Beskrivaren valde att inte skjuta fler skott. Lite tråkigt för statistiken, men det får man ta, det viktigaste är att de månar om hunden så att det slipper få med sig för mycket obehagliga minnen från MH.

bella4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så grattar vi även Nova (El Merino’s New Age) med matte som klarat uppflyttning till fortsättningsklassen i Rallylydnad.

Valparna här hemma verkar må bra och växer som de skall. Imorgon redan en vecka gamla, som vanligt flyger tiden fram.

Share
2015
May
12

Vad säger man?

Jo, vi har fått valpar inatt. Efter Stuff.

Jag börjar med att lite kort förklara varför jag inte skrivit om att denna kull var på gång. Att jag överhuvudtaget valde att försöka ta ännu en kull på Stuff är egentligen av rent egoistiska skäl. Jag vill ha en valp själv efter denna hanen och ansåg inte att det passade att para Pepsi med honom. Eftersom Stuff är lite äldre kändes det inte så viktigt att göra reklam, ifall det inte skulle ta sig. Det såg ut på ultraljudet att bli fyra, kanske fem valpar och de var i stort sett redan “spoken for”.

Men denna hunden… för fjärde gången klämmer hon ut åtta valpar! Lite chockad är jag allt.

Stuff skötte det hela helt själv och det var inte någon speciellt utdragen valpning. Hon och de små mår bra. Det blev jämnt födelat 4 + 4, tre svarta hanar med vitt och tan, en svart hane med tan och minimalt vitt. En svart tik med vitt och tan, en röd tik med vitt och tan samt två röda tvillingtikar med tan och minimalt med vitt.

Valparna är i det närmsta tingade, om det är någon av er som lämnat intresse på Pepsis valpar och undrar hur jag tänker göra så är det bara att höra av sig.

Så, vi kör fullt ös medvetslös. Om tre veckor valpar Pepsi. :O

valpkull_15.jpg

 

Share