Valpar/Puppies

Fodervärd sökes!

Kennel El Merino’s har (i visst samarbete med oss) fått en alldeles speciell kull. Det blev sju valpar och vi kommer att ta hem två tikvalpar. Om den rätta dyker upp planerar vi att placera ut en av dem på foder. Jag söker dig som har ambitionen att tävla med din hund, helst i bruks eller vallning. Hör av dig för mer info tove_ekman snabela hotmail.com

Den här kullen är en semin-kull efter den framgångsrika Crown Point Ace of Spades, en hane som gick ur tiden för över 20 år sedan. För oss blir det väldigt speciellt eftersom valparna är små mostrar och morbröder till både Peak och Stuff, mina två första Aussie.

Det finns troligen någon valp kvar att tinga i kullen. På El Merino’s Facebooksida kan du se bilder och stamtavla på valpar och föräldrar.

 

Planerad valpkull

Vi planerar en kull efter Peak’nStuff Of Light and Shadow – “Tosh” sommaren 2023.

Vi har ändrat planerna lite eftersom vi fått lov att använda Sliding S Aymiks Bosco Bullseye. Stort tack till Sara (kennel Aymik’s) för möjligheten! Bosco är importerad från USA och bidrar med mycket nytt genetiskt för oss.

Jag har träffat Bosco och blev förtjust i honom med en gång. En väldigt trevlig hund socialt och han har utvecklats till en lugn stabil herre som tar saker med ro. I vallningen ser det behagligt ut för både hund, förare och får. Tosh har nog lite mer tryck i sig och en ganska hög livlighet, men är i övrigt en mjuk och enkel hund att leva med. Båda är miljöstarka och socialt stabila. Båda är från vallande linjer med många meriterade hundar bakåt i leden. Bosco tränas i vallning och Tosh kommer att prövas.

 

 

 

Stamtavla planerad valpkull

 

Innan du skaffar en Aussie är detta verkligen vad du tänkt dig?

 

Läs mer om rasen på:

Svenska Australian Shepherdklubben – SASK

Australian Shepherd Club of America – ASCA

Scandinavian Working Australian Shepherd Club – SCAND WASC

Working Aussie Source

Swedish Working Australian Shepherd – SWAS

 

Share