Nyblivna ettåringar på MH

I helgen var det dags för sex av valparna i Texas-kullen och sex valpar från El Merino’s True-kull (Stuffes barnbarn) att göra sina MH. Ett hjärtligt stort tack till alla som kom och alla som gjorde det möjligt att få till detta MH, ingen nämd ingen glömd.

Har inte hunnit smälta allt, analysera och tittat på siffror och filmer ännu. Men på det stora hela får jag nog lov att vara nöjd. De är ganska mjuka hundar, lek och gripande är kanske lite fjösig, men de är fina socialt, de flesta har låga agressioner, de avreagerar och fixar skotten.  En del skillnader var det mellan valparna, tex så låg Pepsie ned och tittade på spökena, medans Ila blev jättearg på dem.

Vi valde dock att avbryta Blink efter dumpen. Det hände något konstigt för honom på avståndsleken och han blev misstänksam på publiken (där avståndsleksfiggen anslutit sig). Avreagerade fint på dumpen, men efter det kändes det ändå som han inte riktigt släppt publiken och som att spökena skulle kunna bli för mycket (enda flyktvägen är genom publiken). Han är ung och lite omogen, samt ovan vid både denna typ av lek och folk som gömmer sig i skogen. Han får växa på sig lite så får vi se om det blir ett nytt försök eller ett Norskt karaktärstest framöver.

Vill också passa på att gratulera Åsah och kennel El Merino’s för att Stuffes unge Rusa klarade Korningens mentaldel med 420 poäng. Grattis!

Ila, Solveig och Cea, Helen och Pepsie, Johanna och Saxe, Stuff, Tyke samt Blink och Nico.

Share