Om oss

Tove heter jag som står för hemsidan och det mesta av hunderiet i familjen. Jag bor tillsammans med Niklas och våra två barn på en gård utanför Vislanda. I “hushållet” ingår även varierande antal hundar, ett femtontal tackor + lamm, några höns, ankor och lagårdskatterna.

13662302_1243678408998547_5494802897945546591_o

Mitt största intresse är såklart hundarna och så har det varit sedan jag fick min första efterlängtade hund i 11-års åldern (Bearded Collie). När Aussien kom in i bilden med Peak (år 2000) stärktes intresset för hundars mentalitet mer och mer. Jag har deltagit i utbildningar, seminarier, varit figurant på MH/MT samt engagerat mig i rasklubbens arbete med mentalitet och avel. Avel och genetik är något som alltid intresserat mig mycket, inte bara när det gäller hundar. På senare år har intresset för vallning och vallhundar vuxit mer och mer. Jag har genom åren tävlat i agility, lydnad, bruks och vallning.

Numera tar barn, djur och gårdsarbete upp mycket av tiden. Med Niklas kom också jakt och viltvård in i bilden. Väldigt spännande, för mig är det i första hand jakthundens arbete som intresserar (och köttet såklart om man lyckas få det hela vägen till frysboxen). Eftersom både jag och Niklas jobbar inom skog, samt äger en lantbruksfastighet tillsammans, blir det mycket skogs- och landskapsvård också.

2012 ansökte jag om kennelnamn i SKK och vi hade vår första valpkull.

Vår målsättning är att föda upp friska, stabila Aussie som kan och vill arbeta och hänga med på det mesta. I några kullar har vi satsar mest på vallningsegenskaper och i andra lite mer på bruksegenskaper. I grunden är vår bild av Aussien en arbetande vallhund av ursprunglig typ och funktion. “En ras skapad av torvan”. Många av de egenskaper som ursprungligen uppskattades av får- och boskapsskötare i USA är även användbara i dagens hundsporter och hos hundar i samhällstjänst.

Följ oss gärna på Instagram: @kennel_peaknstuff.

Kontakt: tove_ekman “snabela” hotmail.com eller PM på Messenger.

Vi har tilldelats:

  • Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris (2020)
  • Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris för El Merino’s Real Stuff.
  • Svenska Brukshundsklubbens Korningsdiplom för uppfödning.
  • Svenska Brukshundsklubbens Korningsdiplom för tiken El Merino’s Real Stuff (en inlånad från kullen på El Merino’s kennel).
  • Svenska Brukshundsklubbens Korningsdiplom för tiken Peak’nStuff Texas Race (ur vår första kull).

 

Lite bilder från omgivningen:

 
 
Kristian O.
 
 
Fårflocken 2011
 
Share