Valpar

Vi väntar valpar mellan Crown Point Dilko och Aymik’s Tri Monty. Valparna bör födas kring nyår och beräknas vara leveransklara slutet av Februari 2020. Sidan uppdateras löpande med information.

Kombinationen är gjord med huvudfokus på vallningsegenskaper. Föräldrarna har givetvis även övriga grundläggande egenskaper som uppskattas i olika typer av hundsporter (tex Lydnad, Agility, Rally och Nosework). Båda föräldrarna är friska och sunt byggda. Letar du efter en pigg och trevlig kompis som vill och kan hänga med på allt kul du kan tänkas hitta på? Välkommen att höra av dig för mer info och intresseanmälan. Gärna via mail på tove_ekman”snabel a”hotmail.com

Valparna registreras givetvis i SKK (och ev. ASCA). Vi följer SKKs regler och kullen uppfyller SASKs grundkrav för valphänvisning. Om du inte haft rasen innan; läs gärna på SASK hemsida om vad Aussien är för sorts hund och vilka egenskaper du generellt kan förvänta dig.

STAMTAVLA

 

Aymik’s Tri Monty

Shadow är en snäll och lugn hane som trots minimal träning visar upp mkt trevliga vallningsegenskaper. Shadow har inga besvärliga vaktegenskaper. Larmar vid besök bara.

Han är efter S Bar L’s USA import WTCH-X Crown Point S Bar L McMahon AFTDs OFTDdmc DNA-VP och Aymik’s USA import SPHI RLDN RLDF Old-Time Shadow Of Wyn DNA-VP

Shadow har:

HD: A
ED: Ua
Ögonlyst: Ua 2017 och 2019
MH: Känd mental status
DNA:
CEA-clear
DM-clear
HSF4-clear
MDR1-clear
PR-PRCD-clear/carrier

Matte Maria om Shadow:

“Shadow är en kille som älskar barn, stora som små. Han tyr sig mest till mig, det är jag som träna mest med honom. Men han är lika gärna med barnen och tränar agility, rally, nosework, vallning, blod- och personspår. Shadow är lättlärd och lyhörd. Han har stor vilja att jobba och tycker det är roligt vad vi än har provat. Men det bästa är att valla eller att jobba med nosen. Samtidigt har han inga problem att slappna av när det kommer perioder då det inte händer så mycket.

Han är med mig nästan vart jag än åker och verkar oberörd i olika miljöer.
 
Vallningen har vi inte kommit långt än då jag är nybörjare på de området.
Shadow visar stort intresse både hos ankorna och fåren. Han har lätt för hämt och är duktig på att hålla ihop och samla ihop djuren.
Trots att vi inte vallat så mycket så visar han stort intresse.”

 

Dilko har en egen sida med beskrivning.

 

 

Share