Dilko

Dilko är importerad från kennel Crown Point (USA) i samarbete med Kennel Dielku. Hon kom till oss i Juni 2019.

Dilko fungerar väldigt bra med barnen, är obrydd i olika miljöer (tex flygplats m.m.). Bryr sig inte om människor eller skällande hundar vid möten och är väldigt lyhörd. Hon är lättlärd med godis och social belöning. Hon stimmar lätt upp sig vid “återförening” med mig, något vi jobbar på. Hon blir dock lugn snabbt, har inga problem att slappna av när inget händer. Dilko är en enmanshund och har haft lite tendenser att vilja vakta mig hemmavid (t.ex. mot katterna). Vi har jobbat på den attityden och det märks knappt längre. Hon har inga andra besvärliga vaktegenskaper, tex resursförsvar vid mat, föremål eller bilen. Larmar inte vid dörren. Hon har visat sig ha väldigt lätt för att umgås med andra hundar. När hon var borta på parning så klev hon bara in i den flocken som om hon alltid bott där, mitt i höglöp dessutom. Nu har hon också visat sig vara en riktigt duktig mamma, hon sköter och pysslar med de små. Men har inga problem med att vi hanterar valparna, under hennes överseende förstås ;-).

Vallningsträningen har vi inte gjort så avancerad. Vi har ägnat tiden åt lärt känna varandra och bygga ömsesidigt förtroende bland djuren. Det verkar finnas mycket att plocka fram och hon har stort intresse och en del eye. Gör jag rätt och är schysst så jobbar hon riktigt fint på ren instinkt. Hon går in med stort självförtroende gentemot djuren och klarar det praktiska här hemma riktigt bra utan någon egentlig utbildning.

Dilko is imported from Crown Point kennel USA in cooperation with kennel Dielku. She lives with us since june 2019.

CROWN POINT DILKO
Breed: Australian Shepherd
Sire: Crown Point Ace of Hearts
Dam: W Lazy J Crown Point Cat Ballou
Born: 20170103
FCI: SE37768/2018
ASCA: E214192
Sex: Female
Color: Red Merle c/w
Size: 18 kg
HD: B
Eyes clear: 20190124
MH: Känd mental status
DNA: Free by parents on “Aussie panel”; CEA, CD, DM, HSF4, MDR1, PRA-PRCD, Hyperuricosuria, CMR1, NCL. Result searchable at Pawprint genetics.

PEDIGREE

 

 

MH – Jämfört med SASKs idealprofil. 65% inom grönt, inga kryss i röda rutor.

 

Dilko hade vid tidpunkten för MH aldrig tidigare varit på en brukshundsklubb eller blivit hanterad av främlingar annat än veterinär. Hon visar i stort sett inga aggressioner och inga rädslor. Hon hade aldrig lekt dragkamp eller med leksak öht. innan så det var roligt att hon tände till lite på leken i slutet.

 

MH – SKKs femhörning.

 

 

 

 

Share