Dilko

Dilko är importerad från kennel Crown Point (USA) i samarbete med Kennel Dielku. Hon kom till oss i Juni 2019.

Dilko fungerar väldigt bra med barnen, är obrydd i olika miljöer (tex flygplats m.m.). Bryr sig inte om människor eller skällande hundar vid möten och är väldigt lyhörd. Hon är lättlärd med godis och social belöning. Hon stimmar lätt upp sig vid “återförening” med mig, något vi jobbar på. Hon blir dock lugn efter bara en liten stund, har inga problem att slappna av när inget händer. Dilko är en tydlig enmanshund och har lite tendenser att vilja vakta mig och familjen hemmavid, enligt henne borde varken de andra hundarna eller katterna få hälsa på mig t.ex. Vi jobbar på den attityden också.

Vallat har vi inte gjort så mycket ännu eftersom jag inte tycker att jag har tillräckligt bra lydnad. Det verkar dock finnas mycket att plocka fram och hon har stort intresse och en del eye.

Dilko is imported from Crown Point kennel USA in cooperation with kennel Dielku. She lives with us since june 2019.

CROWN POINT DILKO
Breed: Australian Shepherd
Sire: Crown Point Ace of Hearts
Dam: W Lazy J Crown Point Cat Ballou
Born: 20170103
FCI: SE37768/2018
ASCA:
Sex: Female
Color: Red Merle c/w
Size: 18 kg
HD: B
Eys clear: 20190124
MH: Känd mental status
DNA: Free by parents on “Aussie panel”; CEA, CD, DM, HSF4, MDR1, PRA-PRCD, Hyperuricosuria, CMR1, NCL. Result searchable at Pawprint genetics.

PEDIGREE

 

 

MH – Jämfört med SASKs idealprofil. 65% inom grönt, inga kryss i röda rutor.

 

Dilko hade vid tidpunkten för MH aldrig tidigare varit på en brukshundsklubb eller blivit hanterad av främlingar annat än veterinär. Hon visar i stort sett inga aggressioner och inga rädslor. Hon hade aldrig lekt dragkamp eller med leksak öht. innan så det var roligt att hon tände till lite på leken i slutet.

 

MH – SKKs femhörning.

 

 

 

 

Share