Zee-zee

 

zee_vall2_0Zee-zee är en Border Collie från kennel Ever On.  Zee är en mjuk och förig hund som passar mig bra i vallningen. Hon såldes till en fårgård eftersom jag inte har tillräckligt med jobb för en sådan hund samt att intresset och tiden för vallningstävling inte riktigt infann sig. Att försöka leva med henne som sällskapshund var inte vår grej.         

I vår vardag är hon ganska cool och kan ligga under skrivbordet på jobbet en hel dag utan problem. I vallningen har hon det mesta med sig från början, en stor verktygslåda att plocka ur, så att säga. Zee har att brås på, mormor har tävlat både EM och WT, pappa vann SM 2011. Mormor blev som tioåring kvalad till 2012 års EM samt avslutade sin karriär med en tionde placering på SM-får!      

Än har jag inga storslagna planer med Zee-zee, det är en ny sorts hund och det går inte att göra som jag brukar i alla lägen. Spännande utmaning, lättare i vissa lägen, svårare i andra. Nu när VPt är avklarat får vi sikta mot något nytt mål, förstapris i IK1 kanske?                

Zee-zee är hunden jag egentligen inte skulle ha… Betalade handpenningen på henne när hon var fem månader, “för hon blir för dyr för dig annars”. Men det var ju något visst med henne och jag har aldrig tagit en hund som “valt ut” mig förut. Nån gång skall ju vara den första. Att leva med en “bäcää” bekräftar i alla fall i princip alla fördomar jag haft om rasen. Men också förväntningarna 🙂 .           

GK VALLH PR EVER ON ZEE-ZEE       

Ras: Border Collie
Registreringsnummer: REGV1257/2010
Född: 2009-12-22
Kön: Tik
Färg: Svart-vit
Ögon: UA som valp och senast September 2012
DNA: CEA (Optigen) – Carrier
HD: AA
Godkänd Vallhund
2:a pris IK1

zee_vall1_0

zee_vall3        

          

 

Share