Sami

Sami är Stuffs dotter och den första valp vi sparat här hemma från vår egen uppfödning.

Sami flyttade i Juni 2019 till norra Sverige och kennel Dielku för att arbeta som renvallare. Sami har en valpkull på Dielku. Hon har snabbt kommit in i arbetet och används flitigt inom renskötseln.

Sami är döpt efter sin mormor Charli (El Merino’s Sámi Muste), som hon dessutom är väldigt lik till utseendet.

Hon är väldigt trevlig och lättsam att ha att göra med. Mer “sig själv egen” än Stuff och kan vandra iväg om hon får tråkigt. Antagligen är hon inte så mjuk som hon verkar eftersom hon kan vara lite av en ögontjänare. Det lilla vi spårat är hon väldigt fokuserad och noggrann. Har använt henne till skarpt eftersök på rådjur och det fixade hon fint.

Hon har det mesta jag kunnat hoppas på i vallhagen. Hon är coolare än Stuff och tänker mycket själv, samtidigt som hon är väldigt lyhörd för vad jag vill. Jag började använda henne till lite praktiska sysslor med minimalt med vallhundsutbildning.

PEAK’NSTUFF SÁMI MUSTI

Ras: Australian Shepherd
e: Dielku Njulla
u: El Merino’s Real Stuff
Regnr SKK: SE35664/2015
Född: 2015-05-12
Kön: Tik
Färg: Svart med vitt och tan
Svans: Lång
HD: A
Ögonlyst ua 20180209
MH: Känd mental status
Godkänd extriörbeskrivning
DNA:
CEA – clear
CD – clear
DM – clear
HC(HSF4) – clear
Hyperuricosuria – clear
MDR1 – clear
Multifocal Retinopathy – clear
Neuronal Ceroid Lipofuscinosis – clear
PRA-PRCD – clear

PEDIGREE

 

 

Samis MH, inte jättemycket att skryta med, även om jag tycker att allt i det väsentliga finns på plats. Det är en ganska mjuk och försiktig liten tjej. På det stora hela är jag nöjd eftersom hon höll ihop bra hela vägen, trots att hon inte är så stor på jorden och hade fått väldigt lite erfarenheter av annat än gården hemma. Nedan Samis MH jämfört mot SASK idealprofil, efter det Samis “femhörning”.

 

sami_femh

 

Share