Ditt och datt

Två veckor har gått och jag tror att Stuff är dräktig. Kan ju inte vara säker, men häromdagen kom jag på henne med att försöka sno köttfärssås från spisen. Och det är inte likt den hunden, trots att hon alltid är rätt hungrig att våga riskera stöld från bänkar och bord. Hon är dessutom extremt skarp mot hanhundar som försöker lukta. Ja ja, vi får se om ett tag.

Måste skryta lite med mina vallhundar som det senaste faktiskt hjälpt till lite på riktigt. Först var det Stuff som imponerade lite på mig genom att galant driva en ensam tacka som är dålig (juverinflammation, konstig tidpunkt för det, men det är en annan historia). Den var ju såklart väldigt stressad dels för att den var själv och dels för att den var sjuk. Men Stuff var väldigt mjuk och försiktig.

Sedan så har vi haft en kviga från grannbyn som varit på rymmen ett par veckor i skogen. Vi har sett henne nån gång, men då har hon sprungit som älg ifrån oss. Men så en dag förra veckan stod hon hos fåren och verkade trivas bra med det. Vi har haft henne några dagar och pratat med henne samt att djurägaren varit och försökt mata in henne. Igår fick Zee-zee hjälpa till att driva in kvigan och fåren i en fålla så vi kunde få upp den på en boskapsvagn. Det gick väldigt bra, trots att fåren var rätt nervösa över att vara så nära kvigan. Zee fick markera på henne ett par gånger, sen gick den undan. Djurägaren var imponerad och ville gärna beställa en hund och tillhörande förare ;). Jag var rätt impad att Zee klarade att hålla sig cool, samt att hon tog tag i kvigan och inte bara struntade i det konstiga djuret när det fanns får. Hon behövde visserligen lite uppmuntran, men ändå.

Share