Nix

KORAD Peak’nStuff Must Get First SPHII

Nix är en av de hundar jag fött upp som bäst motsvarar min målsättning med avel. Eftersom han bor nära oss har jag också haft möjlighet att lära känna honom lite mer och gillar väldigt mycket det han är till vardags. Han har ingen vakt att tala om och är en väldigt cool och självsäker hund. Matte brukar säga att “han älskar sig själv ungefär lika mycket som jag älskar honom”. 

Nix är inte utvärderad nämnvärt i vallning. Har bara provat honom lite i hagen, han tände snabbt och har grundläggande egenskaper. Han har dock flera syskon som är mer utvärderade, Roi har tävlingsmeriter, Indy har vallat en hel del och visar fina anlag och bra träningsbarhet, Sami har använts här hemma på fåren och jobbar nu som renvallare. Sami har en dotter (med Dilkos kullbror) som började arbeta med renarna redan som halvåring, enligt vad jag kan se på film är hon en naturbegåvning. Nix pappa, farfar, farmor och farmorsmor var renvallare. Hans mamma är Godkänd Vallhund och även hans mormor. Så det finns utvärderat i familjen i alla fall.

Mentalt och i brukset är han mer utvärderad. Upflyttad till Elitspår och mentaltestad med 489/600p. Hans bror Most är godkänd Elitspår och syster Savé är godkänd i Högre spår.  

Matte om Nix:

Nix är en väldigt trevlig och enkel hund, han är vänlig mot både djur och människor – stora som små.

Han är både självsäker och trygg vilket gör att han har lätt för olika miljöer samt att inte stressar upp sig.

Träningsmässigt är han okomplicerad. Han har en naturlig talang för spårarbetet, där han alltid har varit väldigt säker och målinriktad, det är en fröjd att gå bakom honom. I lydnaden är han väldigt lättlärd, han förstår snabbt vad jag menar och han tar det arbetet på stort allvar. Lättbelönad med både kamp och godis!

En väldigt smart hund, det gäller att va smartare än han 😉

Film från Nix MT

Träningsfilm

HD:AA
ED:00
MH: Känd mental status
Ögon: UA Jan 2021
Godkänd Elit-Spår
2:a pris Lydnadsklass 1
Very Good Jkl utställning
Gk Extriörbeskrivning
Gk MT 489 poäng
Vikt: ca 20 kg
Höjd: ca 55 cm
DNA: PRA-prcd fri
 

 

 

MH femhörning:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan Nix i SASK idelaprofil. 90% inom grönt, inga kryss i röda rutor.

Share