2012
Apr
22

Sprattel och Hd resultat

I dagarna har jag börjat känna valpar(na?) röra sig i magen 🙂 . Känns som små fiskar därinne. Stuff däremot är måttligt imponerad, hon börjar nog tycka att magen är riktigt jobbig nu och så skall de leva rövare därinne också. Trögt att äta är det också, i morse tittade hon en lång stund på köttfärsen innan hon åt den. Inte förrän på tisdag är det en vecka kvar, stackars Stuff.

En till ur Stuffs kull med Summit har fått röntgenresultat: New Stuff fick HD A och AD UA. 🙂 Grattis, grattis!

Share
2012
Apr
16

Nova och Diddi uppflyttad

Fick nyheter om att Stuffs avkomma Nova tävlat apellspår och blivit uppflyttade. Även Diddi har tävlat apellen med uppflyttning. Diddi är Stuffs halvsyster. Stort Grattis till alla inblandade!

I lördags var vi bortbjudna och Stuff fick åka med. Efter maten frågade värdparets dotter om inte Stuff kunde få komma in. Jovisst det går bra. Fem barn i åldrarna 1,5 till 12. Kalas tyckte Stuff, en och annan korvsnutt åkte ned och sedan låg hon i tv soffan med ungarna och tittade på film ;). Skönt att ha en hund som gillar barn så självklart, trots att hon inte är van.

Igår hjälpte jag och Zee-zee till i fårhanteringen på vallhundstävling. Zee var hela eftermiddagen i fållan och tog fram djur. Överambitiös till en början, mot slutet kunde hon slappna av något sånär. Mycket bra träning för henne i alla fall, tycker att hon skötte sig bra den unga damen. Fåren lungade sig mycket snabbt efter varje flyttomgång och stod och åt med Zee i samma fålla, bara jag sagt åt henne att vara “av”. Hon låser sig rätt mycket av att ligga och stirra, så den här typen av dagar behövs det fler av.

Slutligen: en bild på sexveckorsmage ^^

Share
2012
Apr
10

Tjockis

Nu har Stuff gått fem veckor och det råder inga större tvivel om att hon är “på tjocken”. Hon har börjat bli mer åt det tunnformade hållet, utan att vara fet över revbenen. Om hon varit en hungrig hund tidigare så vet jag inte vad man kan kalla detta, hon lämnar inte gärna pannrumsdörren där hundmaten finns när det börjar närma sig matdags… Numera får hon lammfärs till frukost och blir matad med praliner medans hon ligger på en sidenkudde och jäser. Tja, inte riktigt kanske, men det om lammfärsen är sant 😉

Share