2012
Dec
10

Ny upplevelse

Igår, Söndag, fick vi en helt ny upplevelse av grisjakt. Det var ungefär 30 cm snö och vi var rätt säkra på att grisarna var “hemma” eftersom åkern var helt upplöjd, men inga spår runtom i trakten. Moffen släpptes ungefär 10:30 på förmiddagen, kl tre på eftermiddagen fick vi tag i henne, då hade hon skällt på grisar i en plantering oavbrutet i fyra och en halv timme :O. Helt galet, det var som förgjort, jag såg en av grisarna vid ett par tillfällen och det bara snurrade runt, blev stånd, gick en bit, stannade, snurrade… Hjälpte inte ett dugg att vi försökte gå in och stöta lite, det smet bara förbi och gick längre in.

När det inte är snö så har man ingen aning om de är där eller ej, är de där så drar de till nästa kommun när man släpper in hunden. När det är snö och man vet att de är där går det inte att få ut dem… *suck* inte precis lättjagade djur.

Share
2012
Dec
3

Mini valp-träff

I lördags hade vi en liten “mini-valpträff” hemma. Tyke (Texas Wildfire) och Jackson (Texas Hold’em) med mattar var och hälsade på.
Först fick de kolla lite på fåren, Tyke har ju varit en gång och sett dem, medans det var första gången som Jackson såg ulltottar. Båda två visade stort intresse och efter en stund visade de också att de ville runt fåren. Vi fick dem att balansera lite och de var lyhörda. So far so good 🙂

Sen blev det lek, fotografering, fika och en massa snack. Så här långt var det två riktigt trevliga unghanar jag fick träffa 😀

Zee-zee valpade i fredags, så efter att gästerna åkt hem drog jag iväg och hälsade på henne. Fyra svartvita blev det, en hane och tre tikar. Precis som jag hade gissat i vår vadslagning :D. Såklart världens finaste bordecollievalpar!  

Share