Stackars Peako

Peako hatar fästingar… han verkar nästan ha utvecklat en slags fobi för dem, om nu hundar kan det. Han kollar alltid noga att det inte ligger någon i hundsängen och ligger det något skräp på golvet måste han vara där och kolla att det inte är en fästing. Om han luktar på en fästing formligen sprutar det dregel ur hunden. Säger man ordet “fästing” går han helst och gömmer sig under bordet. Han tycker att det är det äckligaste som finns helt enkelt.

Nu har stackaren fått ett sår i nacken pga av en fästing. Håret hade kletat ihop sig och det blev som ett “hot spot” eksem kring fästingbettet. Ruskigt vad fort det går så här i rötmånadstider. Ungefär som en femkrona på bara en natt. Nu har jag tvättat och klippt lite runt så det blir säkert bra, men Peako är olycklig för det “känns att det är något” i nacken.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *