Lydnad och söta valpar

Igår följde jag med Anneli och tittade på söta 7 veckors Aussievalpar hos Karoline i Växsjö. 4 gulliga pälsbollar i alla färger. Vi hade en trevlig pratstund och blev bjudna på chokladtårta :).

Sen bar det av till Växsjö BK. Jag hade (faktiskt) tänkt till och planerat att det var statuskoll på linförighet, budföring och platsliggning som gällde denna gång. Anneli är fantastisk hjälp i lydnaden måste jag säga. Jag är själv inte speciellt, varken erfaren eller tävlingsvan, eller tävlingsfokuserad. Men det är Anneli! Hon tänker på allt det där som skall ske mellan momenten när det verkligen gäller.

I linförigheten försökte vi jobba upp tiden hon har fokus på mig och “att komma in på planen”. Mycket roligt med effektiv träning som ger snabba, synliga framsteg 🙂

Statusen på budföring är att Stuff inte har 100% koll på vad det är som skall hända, men att hon grejar det när hon fattat att det var budföring vi skulle göra.

Egentligen samma sak med platsliggning, hon lägger sig, men får hon inget kommando på sekunden så testar hon att sätta upp sig igen. När jag väl lyckats gå ifrån henne liggandes så ligger hon.

Det var skönt att känna att “lantisen” ändå lugnade ner sig ganska snabbt och kunde fokusera med lite hundar runt om. Att det var skjutbana, åska och regn bekom henne inget. Anneli däremot hade lite problem med åskan 😉

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *