Rådjurshund?

Igår kväll sköt husse en fin råbock på vårt utskifte. Vi såg att den damp i backen och kollade lite på avstånd att den var död. Sen hem och hämta Stuffe för att spåra den. Stackarn fick ju leta i tomme förra gången, enligt min övertygelse, husse ville ha bevis på om hon verkligen markerar en skottplats. Husse blev överbevisad, det måste varit totalbom sist… Stuff var väldigt tydlig, undersökte skottplatsen länge och väl, trots att det inte fanns något synligt blod. Sedan spårade hon fint fram till där bocken låg.

Väldigt smidigt att ha en hund som markerar nära till hands, även om hon inte skulle reda ut om det springer långt. Har ju ingen aning om ifall hon gör det. Eller om jag skulle våga låta henne gå på felskjutet vildsvin. Och går djuren långt så kan man ju också misstänka att de lever när man hittar dem och då behövs egentligen en hund som kan lägga ned dem eller ställa dem. Men man vet ju i alla fall om djuret är träffat eller ej, så att man inte ringer in en riktig eftersökshund i onödan, mitt i natten…

I eftermiddag är det dags för veterinärbesök igen, återkommer … :/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *