Lamningstider, men ingen vår i sikte???

Lamningen är i full gång, 14 lamm och fem tackor kvar som skall lamma. I år har det gått riktigt bra, peppar, peppar. Lammen känns pigga och starka och har klarat sig bra trots riktigt uselt väder. Vissa nätter har det varit minus 18-19 grader. Andra dagar minusgrader och ordentligt med blåst. Men tackorna är kloka och går in i fårhuset med lammen så de får vila i lä och torr halm.

I helgen har vi hunnit med att valla och isfiska. Jag påbörjade Zee-zees (och min) visselinlärning. Blev en liten aha upplevelse, fast det är tur att Zee är så förlåtande eftersom jag inte kan skryta med att vara någon stjärna på att vissla direkt.

Isfiske var härligt, soligt men blåsigt. Vi hade i alla fall några sköna timmar när sällskapet äntligen gav upp och lär sig flyttas i lä och sol… Stuff tycker att det är väldigt spännande med fiske, hon står beredd och kikar ned i hålet och ser ut som om hon hoppas på en riktigt stor en ^^. Vi fick tre gäddor också, vilka inspekterades noggrant. Moffen avslutade fisketuren med att käka upp mörtarna som blivit över, säkert tio stycken. Stuff och Zee bar runt lite på dem men bangade på att äta. Lustigt, Stuff var inte mest glupsk :O

Share