Lite positivt med träningstankar

För att man inte skall deppa ihop över problemen (läckande badrum, osålt hus, snö och is …) så måste man tänka lite positivt har jag hört.
Så igår provade jag träningsmöjligheterna på gårdsplanen lite. Här finns belysning både här och där och efter lite tryckande hittade jag lysknappen till en stor gammal kvicksilverlampa som satt på lagårdsgaveln. En såndär som brukar finnas i gamla ridhus och tar ett tag innan de lyser med full kraft. Jäklar vilket ljus det blev :).

Trände lite lydnad med Stuffe och denna gången kändes som allt stämde mellan oss. Har det senste småshejpat stå inför fjärren. Igår fixade hon det klockrent på avstånd, inte en tass framåt.

Funkar på avstånd: ligg till sitt, ligg till stå, sitt till ligg, sitt till stå.
Kvar: stå till ligg, stå till sitt

Sen checkade jag av tungapporten lite, fyra kilo är mycket för en 16 kilos liten snärta. Men trots att det var länge sedan så såg jag med en gång att hon kände igen den och att hon försökte klura ut en annan teknik för att lyfta. Det enda som inte funkar bra för henne är avlämnandet, hon orkar(?) inte riktigt hålla upp huvudet. Men det borde gå om hon ändrar teknik och tar den längre in i munnen. Får prova lite, kanske kan hon träna upp nackmusklerna lite så det ser snyggare ut?

Med Stuff är planen för våren är att starta lydnadstvåan (hon är i princip klar för det) och framåt sommaren lägre spår. Förutom det kämpar vi på med vallningen.

Zee-zee då. Jo hon var med och satt och väntade i en hundgård. Bara att sitta tyst och vänta var väl kanske träning nog, men hon fick komma ut lite. Hon fick träna basic saker som stanna kvar, kom hit. Hon behöver träna mycket på att vara still nära mig eftersom hon har tendenser att fara hit och dit och åla runt och fjäska istället för att koncentrera sig på att lyda. Har i dagsläget inga planer på någon tävlingslydnad med henne. Dels för att Stuff är nog, men också för att det inte riktigt faller mig i smaken att försöka få ordning på en hund som bara smetar runt kring benen. Vet inte hur jag skall förklara det annat än att jag tycker att det är mycket roligare med Stuffs positiva anda, allt jag hittar på är kul, kul, kul.

Nej, Zee-zee kapacitet finns i vallhagen och där är målet till att börja med en VP-start. Det bör inte vara något problem att få till under året. Sen får vi se vad vi ger oss på.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *