Svårt

Var uppe tidigt igår för att hinna med en sväng och låna träningsfåren i Elmtåsa nån halvtimme. Efteråt, som tack för lånet, åkte jag upp till avelstackorna för att titta till dem. E. var ute på älgjakt och hade inte hunnit på morgonen. Hon var orolig eftersom telefonkedjan gått att vargen synts i området.

Jag gick en sväng i hagen och hittade en tacka död, hela tarmpaketet utanför. För övrigt såg den orörd ut, lite ätet på ryggen bara. Vid första anblicken skulle den kunnat vara självdöd och att räven varit på den. Tittade på flocken (ca 80 st) och såg att en tacka hade ett rejält bett i ett bakben och såg rispad ut på ryggen. Besiktningsmannen kunde konstatera troligt vargangrepp. Jag är ingen blödig människa, men det var rätt obehagligt att se hur svåra skadorna var under skinnet, det som såg ut att vara lite rispor var rejäla krosskador.

Orkar och vill inte gå in mer på detaljer eller tyckande i frågan. Kan bara konstatera att det inte finns någon ulv i fårakläder, vargen har bara vargkläder.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *