Jobba trångt

Idag var jag ett par timmar till E igen. Valparna var piggare denna gång, lekte och busade i köket :). Hanen Hugo ser ut som en sån där riktig “julkorts bc valp”.

Idag skulle Zee lära sig jobba trångt. Gick inte så bra sist nämligen, det hetsar upp sig och Zee tänker “fel”. Hon vill stoppa flocken istället för att gå in bakom och flocka ut dem. Eva förklarade för Zee (och mig) vad hon skulle göra. Och efter två försök så bara gjorde hon det! Otroligt roligt att se när Eva jobbar hundar, hon ser liksom vad de tänker. Jag fick såklart också försöka och vi konstaterade att jag har ovanan att även om Zee går snyggt och lungt precis som hon skall så kan jag inte låta bli att lägga till ett extra “vänster” och det tar hon som öka farten. När jag kunde ge f-n i det så gick det så fint så fint :D.

Sen var jag faktiskt tvungen att åka hem, det började snöa nåt fruktansvärt. Kom säkert en decimeter på en timme och snorhalt på vägen. Med hem är Will och Zee-zee fick stanna för att få lite mängdträning. Will är Zee-zees halvbror och en trevlig och försynt grabb på ca ett år.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *