Två veckor

Nu har det gått två veckor, än går det inte att se något på Stuff men tycker nog att hon är … liksom lugnare. Hungrig är hon ju jämt, men är hon inte ytterligare lite mer intresserad? Tja, svårt att säga, man hoppas ju så mycket.

Igår blev det två lamm till, en förstagångslammare. Jag tyckte det drog ut på tiden och hjälpte till och drog lite. Lammet som kom ut var gigantiskt. Den var medtagen och jag fick hålla den upp och ned lite och skaka innan den hostade upp fostervattnet och började andas. Sen blev den så pigg så. Kunde inte tänka mig att det skulle finnas fler, men efter en stund kom en liten till. Den lille baggen får jobba hårt för att hävda sig, syrran var nästan dubbelt så stor.

I lördags hjälpte jag till på vallhundstävling, halva dagen med att skriva för domaren. Även denna gång mycket intressant att höra vad de drar poäng på och hur domaren resonerar. Ända tills jag var så frusen att det inte gick längre. Istället hjälpte vi till i fårhanteringen på eftermiddagen. Både Stuff och Zee-zee fick jobba lite med att putta fram djur till sorteringen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *