2011
May
25

Inte plain

Var hos Zee-zees uppfödare igår. Svängde egentligen bara förbi efter att ha jobbat i krokarna. Det visade sig att det var kurskväll så jag stannade för att titta. Några kände jag igen och hade sett förr, roligt att se deras framsteg. Fick köra en sväng med Zee mot slutet. Hon var riktigt på G efter att ha “vilat sig i form” några veckor sen sist vi vallade. Eva “skällde” på mig och sa att nu jobbar hon ju för dig så nu ber hon ju om hjälp, tala om vad hon skall göra (i detta fallet lugna ned sig och sluta springa). -“Säg heeyyyy, steady” när hon springer för fort och är för nära. Ok… Vilket gensvar jag fick denna gången! Hon har mognat lite tror jag, plötsligt var det fullt möjligt för mig att ta ansvar för min sida av flocken.

Fick lite skämtsamma förslag om försäljning av henne, men igår var hon inte till salu i alla fall. 🙂

För närvarande är det 4 bc valpar kvar hos Eva. De har uppnått spindelape-åldern, mycket fina och söta. Men sötast var Lily, Peters nyhämtade gråhundsvalp. Zee-zee ville gärna kolla vad det var för en konstig varelse, men det var svårt att komma fram när det fanns fyra svartvita inne i hennes mun ;).

Share
2011
May
16

Osannolikt hungrig?

Stuff är helt makalös… Igår fick de mat i hundgården för att de var så förskräckligt smutsiga efter långrunda i träskmarker. Jag råkade spilla lite mat utanför dörren, tänkte inte så mycket på det, katten var ju pigg på att äta upp det. Efter en stund hörs ett tjut, kollar ut och ser att Stuff lyckats klämma ut huvudet genom maskorna! Normalt hade väl en hund fått fullständig panik och skadat sig. Stuff konstaterade snabbt att, jaha, jag sitter fast, undrar om jag når en matbit till? Lyckades i alla fall böja till nätet och pilla ut öronen så att det gick att pressa tillbaka henne, inte det lättaste och ont gjorde det ocskå fick jag veta av en pipande Stuff. Vad gjorde Stuff när hon kom lös, jo kollade om det fanns några smulor kval i matskålen… *suck*. Så gasad som den hunden är när något skoj är på gång så är det märkligt att hon samtidigt kan vara så cool en en sån situation.

Tilläggas skall att det är en gammal hemmasnickrad hundgård som stod där när vi flyttade in. Har inte använt den mycket och det blir inte mer oövervakat i den. Tanken har hela tiden varit att den skall väck och att vi skall bygga nytt. Förstår varför modernare hundgårdar har mindre maskor…

Share
2011
May
2

Betessläpp

Fick ut fåren på bete enligt plan den 1 maj. Så skönt! Hade ju inga hagar klara på det nya när vi kom och tid har det inte funnits mycket heller. Var ju också tvunget att följa “avmaskningsprogrammet” med tre veckor innan betessläpp samt tre dagar innan. Sen får de inte gå i rastfållan resten av denna säsong. Fåren verkade mycket glada över att bli utsläppta i det gröna, rasthagen hade inte många strån kvar att tugga på och det är som att ensilage inte är lika gott längre när de vet att det finns grönt. Det syntes att de var lite osäkra på var de skulle sova/vila/idissla, men hittade snart ett favoritställe under några hasslar. 🙂 Nu är det vår på riktigt!

Share