Händelserikt

Igår hjälpte jag E att hålla får för hämtträning. Zee skötte sig väldigt bra, börjar fatta att den andra hunden skall ha fåren så hon nästan duckar i gräset när den kommer. Stuff fick en liten runda med flank/attitydträning på stora gruppen (80 tackor). Tror jag så sakteliga börjar komma in i huvudet på henne 🙂

På kvällen släppte vi Moffet på utskiftet. Precis när det började skymma blev det ståndskall. Ett litet hopp tändes om att det var älg hon fått tag i, men efter en stund stod det rätt klart att det nog var grävling. Det var helt still nämligen. Mycket riktigt hade hon en grävling i en buske. Husse gick tillbaka för att hämta bilen. Kan säga att det var rätt mörkt innan jag lyckades få tag på hunden… Lite svullen på nosen var Ejla, men grävlingen larvade iväg i mörkret.

Mitt i natten vaknade vi av något djur som skrek rakt utanför sovrumsfönstret. Hundarna hörde det såklart också och började gapa (mest Stuff om jag skall vara ärlig). När vi vaknat till något konstaterade vi att det måste vara den berömda Lappugglan som skrek.

Och imorse då, jo husse sköt ännu en råbock. Så jag passade på att spåra den med Stuff. Även denna gång markerade hon skottplatsen väldigt tydligt och spårade fram till djuret.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *