Var och tränade Stuff hos E igår. Ny grupp med får som var rätt springiga. Hämt gick rätt bra åt höger, sämre vänster, av någon anledning ville hon hellre höger trots att vi människor tyckte att höger borde vara bättre med tanke på drag. Hon fick chansen och bevisade att hon hade rätt genom att hålla ut fint och göra ett bra upptag. Vänster gick inte lika bra, men godkänt när jag gick upp en liten bit och hjläpte till.

Fösning med dessa får, hungriga och kvällspigga gick mindre bra. Stuff hade lite problem att få igång dem och sen problem att hålla ihop dem. De untyttjade detta och drog åt varsitt håll. :/ E konstaterade att jag inte låter henne “ta tag i dem” och stoppar för tidigt på flankerna. Vi fick en övning i hemläxa att gå som vanligt i drivning men dirigera upp Stuff på flankerna istället för att tvinga henne att hålla bakom. Hon får inte gå upp för långt så att hon vänder dem, men tillräckligt för att påverka så att hon känner att hon har koll och liksom “packar ihop” dem.

Testade denna hemläxa idag på morgonen. Stuff köpte det väldigt bra :). Efter bara en liten stund var det lätt att få över henne i en fösning och hon forsatte flanka på kommando och packa ihop istället för att trycka på så f-bannat. Får träna ett par gånger till och sen testa på de springigare fåren igen.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *