Grattis

Vill passa på att gratulera Blomman till Mumriks godkända MT (412p). Två Aussie har gått VP i helgen; Maja tog Thing till Godkänd Vallhund, bra jobbat även av Sanna med Tia som fick lite för lite poäng i hämtet (på’t igen!).

Grattis också till Eva Eriksson som tog båda sina tikar till SM final och slutade med en sjätteplacering med Flash och en tiondeplacering med Nike. För närvarande ligger Flash trea på rankinglistan för 2013 års landslag i vallning.

Nästa helg är det min tur att starta VP med Stuff, redan skräckslagen och drömmer mardrömmar… Måste försöka sluta tänka på alla saker som kan gå fel :/. Det kan ju faktiskt inte gå mer än åt h-lvete, det är inte värre än så 😉

Träningen med Stuff går framåt i alla fall. Efter gårdagens pass hade jag riktigt bra känsla i magen. Stuff föste hela min flock fram och tillbaka i “den svåra hagen” och fåren var lugna och försökte inte sticka ifrån henne. Måste få till lite hämtträning där hon möter draget på utgången också, det lite knepigt när hon stannar kort, för när djuren går loss från utställaren kan ett nytt drag uppstå och då är hon på fel ställe liksom.

Fick ett trevligt samtal från valpköpare igår. Johanna och Saxe har provat att valla får. Saxe visade på intresse och känsla för avstånd, så nu var de lite sugna på att prova mer 🙂

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *