Valparna

Har varit uppe i Järna och tittat på valparna samt hämtat hem min lilla bruna hund.

Jag hade tur att träffa valparna pappa också eftersom Summit är på besök i södra delarna av landet. Otroligt trevlig hund måste jag säga. Har ju hört en del om honom av andra som träffat honom, men det är alltid fint när det är över förväntan. Summit är otroligt snäll och vänlig. Han har mycket lite vakt, är helt hanteringssäker och visar inga andra sociala problem. Inte många Aussie som man kan säga det om enligt min mening. Peak är ju realitivt osäker på andra hundar och speciellt då hanar som spänner sig mot honom, inte ett ljud när han träffade Summit.

Valparna var såklart 😉 väldigt fina. De verkar jämna i grunden men  med personlighetsskillnader. Den bruna hanen verkar tex vara mer intensiv och envis än de andra. Alla lekte fint, var mycket nyfikna, ville undersöka ny omgivning och visade upp återbärande. Vad jag kunde se var det ingen som var blyg eller försiktig vid social kontakt.

Pga återbud så var den tiken jag fastnade mest för inte tingad. Snacka om jobbigt att låta bli … men just nu blir det inte fler hundar i huset. Blev väldigt sugen på att försöka hitta en halvfodervärd. Anledningen till att jag fastnade för just henne var att hon kändes så cool och fin socialt. Hon var också uppmärksam på vad jag höll på med när jag tog kontakt, men det kan ju vara tillfälligheter. Ja ja, och jag erkänner; jag gillade hennes långa ben och slanka kroppstyp också.

Senare: Fick rapport om att tiken flyttade till ett par på Tjörn i Söndags. Trodde de skulle ta hanen, men så blev det alltså inte. Det verkar bli bra i alla fall, de är aktiva på Brukshundsklubben och har en liten gård och får.

Men, då finns det alltså en röd hane till rätt person kvar.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *