Älghund??

Igår provade Stuff på att vara älghund ;). Jag var med på min första älgjakt och gick med i drevet med Stuffe. Till en början trodde nog Stuff att det var passkyttar vi letade… Andra drevet blev det plötsligt väldigt spännande! Jag hade sett en massa färska älgspår och såg att Stuff hade korn på dem. Plötsligt stötte hon upp en stor älg som stod och tryckte i tät ungskog, den hade tänkt smita förbi drevet tror jag. Jag viftade med armarna och skickade Stuff vänster. Sen försvann älgen lite framåt,  men fortfarande med sikte på att bryta sig igenom kedjan såg det ut. Efter en liten stund small det! Fick höra att nästa drevkarl till vänster om mig hade sett den och sen hade den vikit av bakåt och träffat på en skytt. Stuffe fick följa med och titta på “sin” älg, först närmade hon sig försiktigt. Hon har aldrig sett ett så stort dött djur förr. Efter en liten stund så var Stuff helt övertygat om att det minsann var hennes älg, ingen annan hund fick smaka på innanmätet minsann… För mig var detta en väldigt spännande och rolig första älgjakt, väldigt trevligt sällskap också, tror vi var 25 personer.

På eftermiddagen blev det dags att åka och valla istället. Jag körde ur balans träning med Stuff i 25:an. Tackorna var, som finull är, springiga. De var dessutom nyklippta och inte mycket vallade på det senaste. Men Stuff skötte sig jättebra, E träning verkar ha gett mycket fint resultat.

Zee-zee fick också gå ett par rundor. Hon börjar bli riktigt intensiv nu, trevligt att ha att ösa  ur sen när vi skall börja “allvaret”, blir någonstans kring ettårsåldern.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *