Stuff tränar på

Igår var jag och hjälpte till på IK2 tävling i Älmtåsa. Jag fick sitta och skriva för domaren, vilket var mycket lärorikt.

När vi kom hem var det fortfarande lite dagsljus så jag passade på att köra ett pass med Stuff. Det är verkligen utmanande att köra hemma eftresom fåren vet precis hur de skall göra. Men eftersom vi tränar på att lyda i alla lägen så gjorde det inte så mycket. Jag körde lite olika varianter av att springa i båge och inte stanna i draget. Varvat med lite belöning att bara driva dem, hon gick jättemjukt och fint. Fösning var däremot ingen ide, märkte jag ganska snabbt. De flesta gick fint undan, men en tacka var brunstig och hon och baggen blev efter och stod kvar hela tiden. Stuff kämpade visserligen på och försökte få med dem, men när djuren vägrar gå tar det fram det allra sämsta hos henne och det behöver vi inte.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *