Snösnösnö…

Massor med snö har det kommit här senaste veckan. Lite tidigt kan man tycka, det blir en lång vinter… Men men, från den positiva sidan så blir det ljusare, finare, torrare och renare på det här viset.

I Lördags var jag och hundarna “jakthundar”. Ja Ejla är ju jakthund, men vi andra har varit lite wannabees. Vi fick en rutt vi skulle gå för att driva fram vilt till husse. Roligt nog lyckades vi och en liten kid hamnade i kulfång. Stackarn hade inget underhudsfett alls, så det var lika bra att den fick bli mat innan den svalt ihjäl. Vintern lär bli lång för rådjuren också i år. Roligt för mig var också att Ejla jagade när jag gick med henne. Husse befarade att min lydnad på henne skulle göra att hon inte vågade dra iväg eller att hon bara skulle leka med mina hundar. Men hon letade så fint och drev lite också. Sen kom hon tillbaka till mig när jag gick ut till vägen och var inga problem att koppla. Duktig hund!

Idag blev det lite lydnadsträning på parkeringsplatsen utanför jobbet på lunchen. Duktig Stuff tycker lydnad är en rolig lek. Vi körde mest inkallning med ställande.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *