-25 grader, flytt och lite valpfunderingar

Kan inte hjälpa det, men jag får lite domedagskänsla när det är så här kallt. Uppe i Norrland var det inget konstigt, men efter många år i södra Sverige och barvinter som normalläge så är man inte riktigt van. Inte rustad heller. Inget fungerar bra. I norra Sverige saltar man inte vägarna, för det är ingen mening när det är kallt. Det är inte speciellt halt heller på vägarna när det är kallt. Här blir vägarna fullständigt såphala när saltet gör att det smälter lite och sen blir ishinnor på vägen.

Vi planerar flytten för fullt, så att jul och nyår stundar har vi inte funderat så mycket på. Skall fira hos Niklas föräldrar, så det blir nog juligt så det räcker ändå. Grunnar istället på lösningar eftersom det inte blir smidigaste vädret för detta precis. Det går inte direkt att köra upp en lastbil på gräsmattan framför dörren. Måste nog bredda min skottade gång lite…

Men eftersom vi också pratar en del om vad vi skall göra på det nya så börjar lite valpkullsplaner gro. Vi kommer att bygga hundgårdar och hundrum inanför dem i en isolerad del av verkstaden. Det skall då bli utrymme för ett valprum också. Det är inte lätt att planera något eftersom jag inte vet när Stuff kommer att löpa. Det blir ju inte heller parning på nästa löp, om hon inte skulle bestämma sig för att dra över något väldigt pga valpningen. Ja, ja har ju en hane klar i frysen i alla fall 😉

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *