Ved och tid

Livet “tuffar på”, består rätt mycket av jobbet och vedhantering för närvarande. Ved ved ved, allt skall in under tak. Vi har ju huggit massa skog så det är några årsbehov som vi sparat till oss själva. Mycket jobb är det, men så har vi det inte så tufft kommande år nu när vi samlat på oss. När det blir jobbigt kan vi skämta och säga saker som att “- Nu kan vi bryta benet utan att behöva frysa ihjäl…” och tycka att det är jätteroligt. Humorn blir lite annorlunda när man bor på landet… Sen går man in och duschar och njuter faktiskt lite extra, bara för att man vet hur mycket jobb det är. Tidigare har jag kännt att jag måste tänka på hur länge jag duschar för att jag vet hur mycket pellets/el det kostar. Nu kan jag istället njuta av duschen, för även om tid är pengar så är de inte skattad inkomst, utan eget arbete och egna träd som ligger bakom.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *