2010
Oct
29

Nya tider i sikte

Nu är det klart. Igår skrev vi på kontrakt på ett gemensamt boende. Det blev lite snabbare och lite större än vad vi trott, men känns det rätt och priset går att försvara så… Huset är ett gammalt 1850-tals, småländskt bonnahus. Det är renoverat och väl bevarat med alla eldstäder och så kvar. Marken är på drygt 70 ha med ca 4-5 ha öppet kring huset och resten skogsmark.

Om jag inte svarar i telefon några år framöver så beror det på att jag planterar ny skog 😉

De senaste veckorna har mest innehållit mängder av “romantiska” diskussioner kring sambolagen, lagfarter, räntor, separationer och testamenten… Tror vi har hyffsad koll på det mesta nu så vi kan planera för att bo ihop istället för hur det blir om allt går åt h-vete.

Share
2010
Oct
19

Valleri

Vallning igår. Zee fick känna på hur det blev när hon hade fåren i hörnet och fortsatte att trycka på. Inte helt bekvämt, men hon är inte riktigt mogen för att fatta att stå still heller. Hon skrämmer dock inte djuren så mycket så hon blir inte attackerad.

Sen fick jag se på lite när Eva körde henne. Väldigt lärorikt att se sin hund på lite avstånd. Hon svarar jättefint på träningen.

Sen blev det Uffes tur. Jag fortsatte ur balans och provocerade mer denna gång. Hon gick jättefint och köpte tom att gå in trångt mellan djuren och staketet, ur balans. Och hon saktade ned där, helt självmant för att slippa skrämma djuren  😀

Share
2010
Oct
18

Grävlingbesök

Grävling verkar varit på besök hemma hos mig inatt. Inte så konstigt att hundarna var dryga och skälliga igårkväll. Hittade små hål och bökat lite här och där i morse. Det jobbiga är mest att fåren blir nervösa av att det är rovdjur och springer hos oss på nätterna. Jag märkte på dem i morse att de var misstänksamma.

Share
2010
Oct
15

Älghund??

Igår provade Stuff på att vara älghund ;). Jag var med på min första älgjakt och gick med i drevet med Stuffe. Till en början trodde nog Stuff att det var passkyttar vi letade… Andra drevet blev det plötsligt väldigt spännande! Jag hade sett en massa färska älgspår och såg att Stuff hade korn på dem. Plötsligt stötte hon upp en stor älg som stod och tryckte i tät ungskog, den hade tänkt smita förbi drevet tror jag. Jag viftade med armarna och skickade Stuff vänster. Sen försvann älgen lite framåt,  men fortfarande med sikte på att bryta sig igenom kedjan såg det ut. Efter en liten stund small det! Fick höra att nästa drevkarl till vänster om mig hade sett den och sen hade den vikit av bakåt och träffat på en skytt. Stuffe fick följa med och titta på “sin” älg, först närmade hon sig försiktigt. Hon har aldrig sett ett så stort dött djur förr. Efter en liten stund så var Stuff helt övertygat om att det minsann var hennes älg, ingen annan hund fick smaka på innanmätet minsann… För mig var detta en väldigt spännande och rolig första älgjakt, väldigt trevligt sällskap också, tror vi var 25 personer.

På eftermiddagen blev det dags att åka och valla istället. Jag körde ur balans träning med Stuff i 25:an. Tackorna var, som finull är, springiga. De var dessutom nyklippta och inte mycket vallade på det senaste. Men Stuff skötte sig jättebra, E träning verkar ha gett mycket fint resultat.

Zee-zee fick också gå ett par rundor. Hon börjar bli riktigt intensiv nu, trevligt att ha att ösa  ur sen när vi skall börja “allvaret”, blir någonstans kring ettårsåldern.

Share
2010
Oct
12

Hundflock

Hundflocken verkar ha landat efter återföreningen. Stuff tycker väl att Zee-zee är lite smådryg, men Z försöker inte muppa sig så det är ok. Ejla visade även hon respekt och båda blev glada att se varandra. Alla tre småtjejer sitter fint tillsammans i Niklas hundgård, utan att det blir nåt tjafs. Så är det bara Peak då… stackarn. Inte för att det går dåligt, men det känns att han blir lite mer, vad skall man säga? Det är mer att hålla reda på och mer konkurenns helt enkelt och han blir lite gruffigare när det blir mycket, inte stressig direkt, men mindre harmonisk.

Niklas, han anser att vi har minst två onödiga hundar och hans jakthund är nog inte en av dem… Ja, ja han vänjer sig nog 😉

Share