2010
Nov
29

Snösnösnö…

Massor med snö har det kommit här senaste veckan. Lite tidigt kan man tycka, det blir en lång vinter… Men men, från den positiva sidan så blir det ljusare, finare, torrare och renare på det här viset.

I Lördags var jag och hundarna “jakthundar”. Ja Ejla är ju jakthund, men vi andra har varit lite wannabees. Vi fick en rutt vi skulle gå för att driva fram vilt till husse. Roligt nog lyckades vi och en liten kid hamnade i kulfång. Stackarn hade inget underhudsfett alls, så det var lika bra att den fick bli mat innan den svalt ihjäl. Vintern lär bli lång för rådjuren också i år. Roligt för mig var också att Ejla jagade när jag gick med henne. Husse befarade att min lydnad på henne skulle göra att hon inte vågade dra iväg eller att hon bara skulle leka med mina hundar. Men hon letade så fint och drev lite också. Sen kom hon tillbaka till mig när jag gick ut till vägen och var inga problem att koppla. Duktig hund!

Idag blev det lite lydnadsträning på parkeringsplatsen utanför jobbet på lunchen. Duktig Stuff tycker lydnad är en rolig lek. Vi körde mest inkallning med ställande.

Share
2010
Nov
22

Söndagsnöjen

Upp tidigt och fixa lite hemma, sen iväg till E för lite Söndagsumgänge. Vilken tur att det finns intelligent liv på planeten (läs kvinnligt sällskap) ;).

Vi bakade muffins med pojkarna, drack glögg, tittade på renoveringsprojekt och skrev papper på Zee-zee. Sen var det ut i träningshagen.

Zee-ze fick sig ett litet uppvaknande i 25:an. Man kan inte bestämma själv hur man skall valla. E visade och jag försökte få kläm på det hela. Hann i alla fall känna känslan av hur det känns när det är rätt.

Stuff tänkte jag försöka driva stora flocken med. Det gick inte alls bra till att börja med, hon ville trilla iväg alldeles för fort och lyssnade rätt dåligt på alla sakta, stopp och ligg. Tänkte om. Stod själv still och lät henne gå tills hon satt igång dem. Sen fick hon gå i båge, både runt och inte stanna i balans samt runt en liten bit bara till räckligt för att stoppa. Sen drivning, alltså framåt mot flocken. Efter en stund gick det att låta henne driva dem längre och längre. Även om tackorna inte var helt på det klara vart de skulle och det var nog inte Stuff heller så var de lugna. Stuff hade en fin attityd mot dem och tappade inte huvet. Bra träning 🙂

Share
2010
Nov
19

Förröntgen

Zee-zee har varit på förröntgen (uppfödaren skall para en släkting och ville ha lite koll), det såg mycket fint ut på alla tre syskonen. 🙂

Annars så närmar sig flytten allt för fort. Snart måste jag börja packa på allvar. Har gått igenom och rensat ut en del hittills, blir lite lättare då. Men jag ser inte riktigt fram emot att flytta djur och så mitt i vintern, allt blir så mycket krångligare när det är kallt. Idag kom det snö på morgonen och det är väl bara att hoppas på att de stora mängderna väntar tills några veckor in på det nya året.

Share
2010
Nov
1

Stuff tränar på

Igår var jag och hjälpte till på IK2 tävling i Älmtåsa. Jag fick sitta och skriva för domaren, vilket var mycket lärorikt.

När vi kom hem var det fortfarande lite dagsljus så jag passade på att köra ett pass med Stuff. Det är verkligen utmanande att köra hemma eftresom fåren vet precis hur de skall göra. Men eftersom vi tränar på att lyda i alla lägen så gjorde det inte så mycket. Jag körde lite olika varianter av att springa i båge och inte stanna i draget. Varvat med lite belöning att bara driva dem, hon gick jättemjukt och fint. Fösning var däremot ingen ide, märkte jag ganska snabbt. De flesta gick fint undan, men en tacka var brunstig och hon och baggen blev efter och stod kvar hela tiden. Stuff kämpade visserligen på och försökte få med dem, men när djuren vägrar gå tar det fram det allra sämsta hos henne och det behöver vi inte.

Share